Hoe lang gaan de vloeren mee?

PVCvloeren kunnen tussen de 5 en 25 jaar meegaan, afhankelijk van hun kwaliteit en hoe ze geïnstalleerd en onderhouden worden.

Wat zijn de voor- en nadelen

De voor- en nadelen van PVC vloeren variëren aanzienlijk, afhankelijk van het type en de kwaliteit van het product dat u kiest.

De bekende voordelen van PVC vloeren zijn legio. Het is comfortabel en stil onder de voeten, bestand tegen beschadiging en vocht, eenvoudig te leggen en te onderhouden, betaalbaar, en verkrijgbaar in een groot aantal kleuren en dessins, zoals bijvoorbeeld een pvc houtlook. Dit maakt PVCvloeren een populaire keuze bij een groot aantal consumenten, met name de design- en budgetbewuste doe-het-zelf consument. Bovendien zijn PVCvloeren een duurzame vloeroplossing omdat Tarkett zich sterk inzet voor een verantwoord gebruik van PVC.

We passen de Cradle to Cradle® principes toe en kiezen voor EPEA (Environmental Protection Encouragement Agency) beoordeelde materialen voor al onze PVC vloerbedekkingen om volledige transparantie in de productieketen te garanderen. Waar mogelijk gebruiken we voor de productie van onze PVCrollen ook materialen die zowel gerecycled als recyclebaar zijn, met een zo laag mogelijke impact op het milieu.

Een nadeel van PVC vloerbedekking is dat het moeilijk te verwijderen is als het vastgelijmd is, het kan indeuken als er zware voorwerpen op liggen en het kan doorboord worden met zeer scherpe voorwerpen. Een ander nadeel van PVCvloeren is dat ze niet bestand zijn tegen zeer hoge temperaturen en dat ze de neiging hebben om te verkleuren bij overmatige blootstelling aan UV-straling. Om deze redenen wordt PVC over het algemeen niet aanbevolen in ruimtes die aan te veel direct zonlicht zijn blootgesteld, zoals veranda’s.

Nieuwe technologieën betekenen echter dat PVC vloerbedekking zich blijft ontwikkelen in zowel ontwerp als constructie, waarbij sommige producten nu in staat zijn om de hierboven genoemde nadelen te ondervangen. Zo kun je bijvoorbeeld een pvc betonlook naadloos aanleggen. 

Tarkett’s Rigid LVT – Starfloor Click Ultimate, bijvoorbeeld, is gemaakt met een extra dichte, stijve composietkern die bestand is tegen morsen in de keuken en de badkamer, temperatuurschommelingen in de veranda en de voortdurende belasting van het drukke gezinsleven. En onze PVCrollen hebben uitzonderlijke lichtechtheidswaarden, waardoor ze zeer goed bestand zijn tegen verkleuring bij blootstelling aan licht.

Hoe installeer je vloerbekleding?

PVCvloeren zijn zo eenvoudig te installeren dat u elke kamer in uw huis in slechts één weekend een geheel nieuwe uitstraling kunt geven. Hoe u uw PVC vloer precies installeert, hangt af van het type product dat u kiest. En in het geval van PVC rolvloeren zijn de grootte en het gebruik van de ruimte ook van invloed op de aanbevolen installatiemethode.

Voor meer informatie over het leggen van PVC vloeren, inclusief het voorbereiden van de ondervloer, bezoekt u onze installatie pagina.

Onderhoud en reiniging

 

PVCvloeren zijn niet alleen stijlvol en eenvoudig te installeren; ze zijn ook eenvoudig schoon te maken en te onderhouden, waardoor uw leven gemakkelijk wordt en uw huis hygiënisch. Bij Tarkett zijn al onze PVCvloeren voorzien van een speciale oppervlaktebehandeling, waardoor ze nog beter bestand zijn tegen krassen of vlekken en nog gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden zijn.

Kan ik PVC vloeren in elke kamer van mijn huis gebruiken?

Ja. Vanwege de waterbestendigheid, duurzaamheid en het gemak van installatie en onderhoud kunnen PVC vloeren in elke kamer van uw huis worden gelegd.

De waterbestendigheid en duurzaamheid maken het een bijzonder goede keuze voor badkamers en keukens. PVC vloeren zijn echter ook een populaire optie voor andere kamers in huis, waaronder woonkamers en slaapkamers.

Stijlen

Waterbestendigheid, duurzaamheid en het gemak van installatie en onderhoud zijn enkele van de populaire verkoopargumenten van PVC. Vandaag de dag is de populariteit van PVC echter ook te danken aan het groeiende aanbod aan designs, patronen en texturen en de mogelijkheid om het uiterlijk van natuurlijke materialen, zoals hardhout en steen, bijna perfect te reproduceren.